07. jul. 2022

Nove generacije programskih produktov so usmerjene na uporabniško izkušnjo

Artes je v svoje programske produkte dodal več izboljšav, ki so namenjene enostavnejši uporabi in kakovostni uporabniški izkušnji na različnih napravah.

UX Gen Nosilna

Profesionalni uporabniki pri izvajanju svojih delovnih nalog vse pogosteje uporabljajo različne naprave. Pri tem pričakujejo, da bodo lahko svoje naloge opravljali na čimbolj podoben, če ne na kar enak način.

Artes je z zadnjimi posodobitvami nekaterih programskih produktov napovedal enakovredno uporabniško izkušnjo na vseh napravah, od velikih zaslonov v operativno-nadzornih središčih do tablic in mobilnih telefonov. S tem so uporabnikom na različnih položajih in delovnih mestih zagotovili prikaz informacij glede na posebnosti trenutnega procesa, v katerem nastopajo in to ne glede na to, kje se nahajajo in kakšne naprave uporabljajo pri svojem delu. Poleg tega se aplikacije prikazujejo prilagojeno, glede na napravo, kar uporabniku še dodatno olajša delo.

Uporabnikom, ki dobivajo prek velikih zaslonov množico informacij, sedaj lažje spremljajo posamezne parametre. To so v Artesu dosegli z asinhrono komunikacijo, preko katere se posodablja le tisti del prikaza, kjer so se spremenili podatki. To pomeni, da se ne osvežuje celoten prikaz, kar zmanjšuje zakasnitve pri prikazovanju podatkov, uporabnik pa ni izpostavljen motnjam pozornosti in lahko ostane osredotočen na svoje trenutno opravilo.

Pomembna nova zmožnost je iskanje po celotnem besedilu, kar prinaša hitrejše in bolj poglobljeno iskanje, ki ni več omejeno le iskanje po omejenem naboru podatkov. Za uporabnike v mednarodnih podjetjih je zagotovo dobrodošla pametna večjezična uporaba. Program samodejno prepozna uporabnikove nastavitve in mu prikaže podatke v njegovem jeziku.

Artesove programske produkte uporabljajo podjetja, ki upravljajo s kritično infrastrukturo, zato je varnost ključnega pomena. Na njihove zahteve so odgovorili novimi varnostnimi mehanizmi, ki so usklajeni s priporočili svetovnega ave generacije združenja Open Web Application Security.