Zgodovina – pomembni mejniki

Zgodovina – pomembni mejniki

Zgodovina Artesa je prepletena s stalnim razvojem in napredkom. Edino, kar ves čas ostaja, so zveste stranke in zaposleni.

1992

Ustanovitev podjetja. Družbi Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) pomagamo zaključiti projekt nadzornega sistema za blok 4 in blok 5.

1996

Pridobimo novo strateško stranko, Nuklearno elektrarno Krško.

1998 – 2000

Kot zunanji izvajalec sodelujemo pri projektu prenove ekološkega monitoringa za TEŠ in začnemo z razvojem lastne programske opreme za monitoring. V naslednjih 10 letih postavimo ekološki informacijski sistem, ki vključuje 11 imisijskih postaj, postavljenih po Šaleški dolini. V tem obdobju osvajamo nove tržne segmente elektroenergetike, komunalnih sistemov in ekologije.

2000

Zaradi potreb naših strank pričnemo z razvojem lastne programske opreme CMACS za obvladovanje procesnih podatkov iz merilnikov, strojev, naprav in daljinskih sistemov.

2002

Vstopimo na trg bivše Jugoslavije in za Kanton Tuzla v Bosni in Hercegovini postavimo sistem za spremljanje kakovosti zraka, ki ga vzdržujemo še danes.

2004

Vključitev v razvojni projekt EUREKA, kjer za podjetje ELES optimiziramo energijo po daljnovodih. Razvijemo informacijsko rešitev za dinamično ugotavljanje najvišje maksimalne obremenitve daljnovoda z energijo.

Začeli sodelovanje s Komunalnim podjetjem Velenje ter idejnim projektom grozda Daljinske Energetike. Pričeli z razvojem vzdrževalnega informacijskega sistema SOVA.

2005

Ponudimo prvi lasten produkt CMACS. V Srbiji v Novem sadu postavimo ekološki sistem.

2007

Pričetek sodelovanja z DARS in postavitev cestno vremenskih postaj. Postanemo zastopnik za EAS Envimet.

2008

Kot vsa leta z željo, da stranki olajšamo delo, na zahtevo stranke pričnemo z razvojem nove programske rešitve KOS za načrtovanje izmenskega dela in evidentiranje opravljenih ur.

2010

Z uporabo sodobnih pristopov in vrhunske tehnologije verjamemo v načelo, da pri razvoju programske opreme ni nič nemogoče – lansiramo nov programski produkt SOVA.

2015

Programsko rešitev KOS pričnemo tržiti kot samostojen produkt.

2019

Postanemo dobavitelj merilne opreme za Državni hidrometeorloški zavod Republike Hrvaške.

2020

Rezultat dobrega medsebojnega sodelovanja z OTML prinese širitev na nemški trg. Za nemško podjetje Transnet BW pričnemo z dobavo vremenskih postaj za daljnovode.

Oglejte si tudi

Kako do nas

Lokacija podjetja
Preberi več

Artesove informacije odločajo v vašo korist

Artesove informacije odločajo v vašo korist
Preberi več

Osebna izkaznica

Podatki o podjetju
Preberi več