07. jul. 2022

Hrvaški DHMZ usposobili za uporabo nove generacije merilnikov NO2

Po dobavi analizatorja Teledyne T500U je Artes skupaj s partnerjem, avstrijskim EAS Envimetom izvedel usposabljanje za delo, nameščanje in vzdrževanje novega merilnika.

DHMZ Folk

Hrvaški hidrometeorološki zavod si je z novo pridobitvijo zagotovil izjemno občutljive meritve dušikovega dioksida, ki je pomemben onesnaževalec zraka. Analizator Teledyne T500U predstavlja novo generacijo merilnikov NO2 po direktni metodi. Ta uporablja patentirano tehnologijo (CAPS) in je posebej prilagojen za izjemno občutljive meritve zelo nizkih koncentracij NO2.

Več o merilniku

T500U zagotavlja neposredno merjenje NO2, s čimer odpravlja potrebo po katalitični pretvorbi NO2 v NO, ki povzroča neželene vplive na meritve, značilne za tradicionalne kemiluminiscenčne instrumente na osnovi ogrevanih kovinskih pretvornikov. Merilni pristop CAPS zmanjša stroške vzdrževanja, ne vsebuje nevarnih snovi ter nima visokotemperaturnih procesov znotraj instrumenta. Vzdrževanje analizatorja T500U je primerljivo običajnim analizatorjem z intervalom vzdrževanja enega leta v normalnih pogojih spremljanja okolja.

DHMZ

Vsi instrumenti serije T imajo intuitiven uporabniški vmesnik – sodoben barvni kapacitivni zaslon na dotik – ter prilagodljiv I/0 vmesnik za zajemanje in shranjevanje podatkov. Nastavitve instrumenta, nadzor ter dostop do shranjenih podatkov in diagnostičnih informacij, so na voljo preko uporabniškega vmesnika ali preko vhodov RS232, Ethernet ali USB, bodisi lokalno ali prek oddaljene povezave.

Model T500U je opremljen s programsko opremo NumaView™. Programska oprema NumaView™ Remote PC omogoča oddaljeno povezavo z virtualnim vmesnikom in možnostjo prenosa podatkov na analizatorje, ki uporabljajo programsko opremo NumaView™.